Badrumsrenovering för ökad funktionalitet

27 mars 2020
Cecilia Olsson
Badrumsrenovering för ökad funktionalitet

Även fast badrummet inte är det rum i hemmet där man spenderar mest tid så är det ändå viktigt för de allra flesta att ha det fint och fräscht där. Man vill att det ska vara lite av en oas i hemmet och för många småbarnsfamiljer kan det rent av vara den enda platsen där man får vara ifred. 

Om man har ett litet badrum som man vill ska upplevas större finns det några trix som man kan använda sig av. Ett klassiskt knep som är vanligt att ta till i de allra flesta rum i hemmet är speglar. Användande av speglar kan ge illusionen av ett rymligare rum, den största effekten ges om man placerar dom i vinkel mot varandra eller på motsatt vägg. 

Kakel och klinker påverkar badrummet på många sätt, för att få ett litet utrymme att kännas större kan man använda sig av små, ljusa och blanka kakelplattor. 

Har man tänkt installera en dusch med dörrar är det klokt att välja en där dörrarna kan fällas både inåt och utåt, det ger mer golvyta. 

Förvaring är något som är väldigt viktigt men lätt glöms bort i ett badrum. Det är inte ovanligt att man har alla möjliga flaskor och burkar med krämer, rengörings- och hårvårdsprodukter, med mera. Då är fullutdragslådor ett smidigt alternativ som enkelt ger överblick av innehållet och det är inget problem att komma åt även produkterna som förvaras längst in. Man kan även nyttja ytorna över toalett och badkar genom att sätta in hyllor där, det är dock väldigt viktigt att man inte sätter in djupa hyllor på de ställena eftersom man då riskerar att slå huvudet i dom.

Vid en badrumsrenovering bör man anlita proffs till att utföra arbetet. En professionell firma som utför badrumsrenovering i Karlstad är Kakel Värmland. De kaklar och sätter mosaik i kök, badrum samt andra våtutrymmen. De kan även hjälpa till att sätta klinker på golvutrymmen. Kakel Värmland finns med hela vägen, från val av kakel till ett fulländat badrum.

Fler nyheter