Bägare i Stenungsund tar hem din bil

23 juni 2021
patrick pettersson

Problem med bilen slår aldrig fel. Så sent som förra veckan var den inne på verkstad, trots det är den heldöd nu igen. Det värsta av allt –  mitt ute på vägen. Är detta ens vanliga otur, eller vad är det som händer? 

Paniken sprider sig i kroppen när bilen har stannat mitt på vägen. Man har hört så många skräckhistorier. Det säkraste är att lämna bilen och ställa sig i vägkanten. Såklart med en varning uppe. 

Telefonen går varm när man ringer alla man känner. Ett hopp om att någon ska kunna hämta och bogsera bilen till närmsta verkstad eller skrot, inte riktigt bestämt vilket än. Bilar stannar så snällt och frågar om man behöver hjälp.

Trots försök att starta bilen är den stendöd. Det går helt enkelt inte, och här kan man inte stå. Man behöver komma bort härifrån så snart som möjligt. 

 

 

Räddare i nöden

Den sista att ringa, som kanske skulle varit den första, det är bärgaren. De kommer att komma och kunna hjälpa en, det vet man. Då slipper man även bogsera bilen, den blir i stället uppdragen på själva bärgaren. Det finns bärgare i Stenungsund och i flera andra städer man kan vända sig till. 

Många bärgare tar hand om ett stort område. Så om du står fast, hitta en bärgare nära dig som kan komma snarast möjligt. Ibland kan det ta lite tid, de kan vara mitt i ett annat uppdrag. 

Vill du redan innan ha koll på vad det finns för bärgare? Här är ett tips : https://www.jjsbilbargningab.se/. Kostnaden för bärgare kan variera. Framförallt spelar det roll vad din försäkring säger. 

En del får hela bärgningen täckt av försäkringen, medan andra får betala själva. Vet du inte hur du har det, kolla upp det. Det är värt att ha med det i försäkringen.

Fler nyheter