Hitta god tandvård på tandlakareostermalm.com

29 september 2020
Lily Hansen

Plötsligt när man biter i något hårt så kan man känna att något inte känns rätt i munnen. Det känns vasst mot tungan. Kanske kan det också plötsligt börja isa eller göra ont. Ibland kan det till och med vara så att man hör hur det krasar till. Det som hänt är att man har råkat bita av en del av en tand. Inget som är helt ovanligt. 

Om det är en större bit eller en del av en framtand så kan det behöva åtgärdas. Skulle det vara en så pass stor bit att det smärtar eller isar mycket kraftigt så kan det till och med vara akut. Obehaget eller smärtan kan bli mycket stor. Det kan till och med innebära skador på tunga eller tandkött, och med en inflammation som slutresultat.  

 

Lagning som skulptur

En avbiten tand kan åtgärdas på olika sätt. Om det är en del som inte syns eller orsakar framtida problem, så kan den enda åtgärden vara att man slipar ner vassa kanter. Eller så kanske det inte behövs någon åtgärd överhuvudtaget.

Om det behövs så kan man modellera upp den delen av tanden som fattas. Eftersom det finns en lagningsmassa som är i samma färg som tanden så kan man få ett nästan osynligt resultat. Är det väldigt mycket av tanden som gått av så kan det däremot finnas behov av att sätta på en krona eller att dra ut tanden helt och hållet.  

 

 

Fatta rätt beslut

tandlakareostermalm.com kan man hitta kontaktuppgifter och information. Där kan man läsa om vilka tjänster som kan erbjudas, öppettider och lite andra tips som man kan ha nytta av som patient. När man kommer på besöket så kommer man få råd från tandläkaren gällande vilken åtgärd som är bäst. Men det kan ändå vara bra att redan i förväg ha en önskan.

Fler nyheter