Med en dubbel altandörr kan du bli hur tjock som helst

24 juni 2021
william eriksson

Förr i tiden var fetma och övervikt ett tecken på välstånd. Att vara tjock var inte stigmatiserat. Tvärtom symboliserade det både rikedom, välmående och status. Var du överviktig var du rik helt enkelt. Du hade pengar, och det skulle synas att du hade pengar och därmed kunde äta vad du ville.  

Det går inte helt att avfärda detta i modern tid. Det är klart att människor som har mycket pengar kan äta mycket exklusivare, och till och med frossa i det, och därmed öka risken för att gå upp i vikt. Att vara höginkomsttagare kan också ta sig i uttryck i ens bostad, till exempel att du låtit bygga en stor och fin altan.  

Men om du nu är så rik att du har råd att bygga en altan, då är du nog så pass rik att du ligger i farozonen för att också bli tjock. Och för att komma igenom dörren till altanen kanske du i så fall ska välja att sätta in en dubbel altandörr.  

 

 

Må som en prins 

Med en dubbel altandörr blir helt enkelt utgången till altanen dubbelt så stor som den skulle ha varit med en vanlig dörr. Det minskar förstås risken att du inte lyckas ta dig ut på altanen. Med tanke på att du nu är så rik att du håller på att gå upp väldigt mycket i vikt hade det annars funnits en risk att du var för tjock för dörren. Du skulle helt enkelt inte kunna ta dig ut.  

Istället hade du fått stå på insidan och titta ut på din altan. Du hade fått stå inomhus och kasta långa och efterlängtade blickar mot altanen. Drömma om en lägre vikt och smalare midjemått. Eller så sätter du som sagt in en dubbel altandörr, fortsätter äta vad och hur mycket du vill och mår som en riktig prins.

Fler nyheter