PLEXIGLAS är många gånger en värdig ersättare till glas

21 december 2021
Cecilia Olsson

editorial

Plexiglas är ett riktigt bra material för hemmafixaren att använda. Istället för att hantera glas som både kan vara tungt, vasst och riskerar att gå sönder när man håller på med det så kan man välja plastskivor som är lätta och hållbara. Plexiglas har många egenskaper liknande de som glas har, plus de ovannämnda fördelarna, vilket gör att många väljer att ersätta glas i sina gör det hemma-projekt med plastskivor bestående av just Plexiglas. 

De många goda egenskaperna hos PLEXIGLAS

Plexiglas är väldigt slagtåligt och kan stå emot både väder och vind. Det gör att många väljer skivor i Plexiglas istället för glas när de ska bygga växthus och dylikt, eftersom de fortfarande har samma fördelar som glas vilka är att det släpper igenom ljus men håller vind och väta ute. Tack vare att Plexiglas är UV-tåligt så har materialet en hög väderbeständighet och klarar av de utmaningar som det svenska klimatet utgör. Man behöver inte oroa sig för att det genomskinliga Plexiglaset ska gulna och de färgade plastskivorna håller sig fina i många år utan att blekna. 

image

Är man ute efter en mångsidig och praktisk skiva som kan stå emot mycket så är skivor i Plexiglas helt perfekta. Man behöver inte heller oroa sig lika mycket för vassa skärvor om plastskivan mot förmodan skulle gå sönder, eftersom Plexiglas inte krossas på samma sätt som glas. Det kan kännas speciellt viktigt om det finns busiga barn i hushållet. 

Plexiglas i olika tjocklekar, storlekar, färger med mera

Hos e-plast.se hittar man PLEXIGLAS i flera färger och utföranden. Man hittar klar Plexiglas som är den perfekta ersättaren till glasskivor samt Plexiglas med spännande ytstruktur eller härliga färger. Man kan helt enkelt hitta många varianter och dessutom kan e-plast.se hjälpa till och skära plastskivorna i exakt de mått som man behöver, så att man enkelt kan bygga ihop sitt gör det själv-projekt.

Fler nyheter