Stärk binjurarna med kosttillskott

Stärk binjurarna med kosttillskott

Har du låg energi, obefintlig sexlust, är irriterad och känner dig hängig och trött? Kanske är det rentav dina binjurar som är trötta. Detta organ är ungefär lika stort som en tumme och sitter ovanför njurarna. Det är ett endokrint organ, vilket innebär att det producerar ett antal viktiga hormoner, bland dem adrenalin och kortisol. Dessa stresshormoner utsöndras vid stress och leder till ökad andning och puls samt en större genomströmning av blod till musklerna. Binjuretrötthet uppstår när dessa helt enkelt inte orkar upprätthålla produktionen av stresshormonerna i den grad som behövs. Skälet är ofta en alltför långvarig fysisk eller emotionell stress. Men det finns hjälp att få.

 

Naturlig hjälp med binjureextrakt

Utöver livsstilsförändringar såsom goda kost- och sömnvanor kan man inta kosttillskott för att hjälpa återhämtningen på traven. Ett specifikt sådant för ändamålet är adrenal-kapslar. Dessa innehåller binjureextrakt, vanligtvis i frystorkad form från nötkreatur. Effekten blir att binjurarnas funktion stärks och motståndskraften mot negativ stress förbättras. Dessutom hjälper extraktet till att bygga upp och behålla en god fysisk och mental prestationsförmåga. 

 

 

Här hittar du adrenal


Adrenal kapslar finns att köpa i välsorterade hälsokostbutiker. Det finns olika varianter av tillskottet, både animaliska och vegetabiliska varianter. Om man är ute efter binjureextrakt specifikt kan man klicka sig in på den här länken, där man även kan välja tillskottet i olika doser: http://www.halsopreparat.se/adrenal-thyroid-lakesvamp/category/25835940017. Det finns röster som hävdar att kosttillskott endast är en genväg till bättre hälsa, och att fokus istället bör ligga på att identifiera de orsaker som ledde till bristerna från första början, för att man sedan ska kunna åtgärda dem. Men det ena behöver inte utesluta det andra, och med hjälp av kosttillskott kan förutsättningarna för att lyckas vända sin hälsa öka. Det kan fungera som en knuff i rätt riktning. Ibland är det allt som behövs.