Ta med dig lugnet från ett spa i Tällberg

23 mars 2021
Mikael Barani

Det är minst sagt många av oss som har ökat på antalet spänningar i kroppen under det senaste året. Det är något med pandemier och restriktioner som stänger ned en hel värld som tycks ha den effekten på våra psyken.
Vem kunde ha anat?

Att skapa regelbunden vila i vardagen

Med andra ord är vi alla i behov av att hitta något som får oss att varva ned och minska på all den energi som får oss att känna hårda och oflexibla, såväl på utsidan som på insidan.

Det är garanterat flera som redan har hittat rutiner i vardagen för att göra den lite enklare. När vi nu har arbetat hemifrån så länge som vi har gjort har det nämligen funnits tid för att låta kroppen och sinnet gå ned i varv på ett annat sätt än på kontoret. För hemma är man inte lika mycket under luppen som på en faktisk arbetsplats.

Samtidigt kommer det in rapporter om att folk faktiskt också har svårt att skilja på privatlivet och på yrkeslivet. Det har visat sig att vissa har svårt att bara koppla ned och koppla av när arbetsdagen tar slut. Kanske är det så att det behövs en hård omstart för att det där verkligen ska sätta sig: En helg på ett spa i Tällberg där man verkligen låter allt som efter krav och prestation bara falla bort.

Sedan gäller det förstås att ta med sig den känslan hem och omsätta den i regelbundenhet. Det är lätt att vara soft och chillad när man befinner sig på Bali, så att säga.

Det viktiga är nog att skaffa sig rutiner så att man får in kontinuitet i vardagen. Det är dessutom alltid bättre att tänka lite och ofta än mycket och sällan. För det som vi återupprepar ofta är också det som sätter sig.

Fler nyheter