Takmålning i Helsingborg som garanterar hållbart resultat

29 september 2020
Cecilia Olsson

Taket är det som skyddar hemmet från nederbörd vilket gör att det är väldigt viktigt att det är i toppskick. Ett tak håller inte för alltid utan som med så många andra saker behöver det omvårdnad för att kunna ge hemmet ett fullgott skydd. Yttre element påverkar ytskiktet och kan göra att även insidan av huset tar skada. 

Se till att taket skyddas och ser bra ut

För ett välfungerande tak krävs regelbundet underhåll eftersom väder och vind sliter på takets ytskikt. Genom att måla taket kan ytskiktets funktion återställas och det ser dessutom bra ut. Ett fräscht tak höjer också värdet på huset markant, därför kan det vara värt att fixa taket inför en försäljning för att få ett bättre pris.

Det finns flera saker som kan skada taket

Består taket av betongpannor så brukar ytskiktet försvinna efter cirka 15 år vilket gör att det endast finns kvar grå betong som suger åt sig vatten vilket fryser under vintern och gör att pannorna spricker. Det är dock inte bara betongtak som slits med tiden utan det sker med alla taktyper.

Påväxt är inte bra för taket

Det är inte ovanligt med påväxt både på husets tak och fasad. Mossa på ett tak binder fukten vilket gör att det aldrig får chansen att torka och till slut vittrar takpannorna sönder. Det gör att det är viktigt att rengöra taket från skadlig påväxt.

Få taket att se nytt ut igen

Genom att måla får du ett tak som ser fantastiskt ut till bråkdelen av kostnaden för ett nytt. Blir jobbet ordentligt gjort har du ett fräscht tak i minst tio år. Därför kan det vara bra att anlita proffs som kan tvätta och måla taket för ett riktigt hållbart resultat. Finns behov för taktvätt och takmålning i Helsinborg så kan Hustvättarna utföra jobbet. De efterlämnar riktigt bra resultat och ger 12 års garanti på utförd takmålning. 

Fler nyheter