Tömning av dödsbo i Stockholm

31 oktober 2023
Renate Degerth

När någon vi älskar går bort är det en tuff tid både känslomässigt och praktiskt. Ett av de mest utmanande uppgifterna i denna process är att tömma dödsboet. För de som bor i Stockholm finns det flera sätt att hantera detta, och det är viktigt att veta vad som är det bästa alternativet för dig.

Att tömma dödsbo i Stockholm

Den första frågan du bör ställa dig är om du ska hantera det själv eller anlita en professionell tömningsfirma. Att göra det själv kan spara en hel del pengar, men det kan också vara en överväldigande uppgift, speciellt om du bor långt borta eller har begränsad tid. Om du bestämmer dig för att anlita en professionell tömningsfirma, är det viktigt att välja en som har erfarenhet och kunskap inom området. En pålitlig tömningsfirma i Stockholm är Langöe & Conradsen Bohagsservice, för att läsa mer om dem kan du besöka https://www.lcbohagsservice.com/tomma-dodsbo-och-bortforsling 

Hur fungerar det?

När du kontaktar en professionell tömningsfirma i Stockholm kommer de först att boka in en besiktning av dödsboet för att bedöma vad som behöver göras. De kommer sedan att ge dig ett prisförslag baserat på det arbete som behöver utföras. När pris och detaljer är överenskomna, kommer arbetet att utföras.

Vanligtvis tar en professionell tömningsfirma hand om allt som behöver göras, inklusive att sortera, packa och transportera föremålen till en annan plats. Om det finns något som du önskar spara, såsom familjens antikviteter eller arv, så kan du be om att dessa föremål särskilt märks och lämnas kvar i dödsboet. De kan också hjälpa till med att flytta föremål till andra medlemmar i familjen eller till en annan plats om så önskas.

trädgårdsarkitekt halmstadUndvik bedrägerier

Både inom Stockholm och andra delar av landet förekommer ofta bedragare som kan locka med låga priser för att sedan göra en hastig och oansvarig tömning av dödsboet. Se därför till att välja en pålitlig företagare genom att söka efter referenser eller be vänner om rekommendationer. Du kan även söka information från organisationer som Riksbyggen och Hem och Hyra, vilka är kända organisationer som erbjuder städtjänster och kan hjälpa dig att välja en pålitlig inredningsfirma. För de som har en anhörig som har gått bort kan det vara svårt att tänka på att tömma dödsboet. Men trots allt är det en praktisk uppgift som måste utföras. För att göra det på ett så smärtfritt sätt som möjligt är det en bra idé att välja en professionell tömningsfirma med erfarenhet och kunskap inom området. På så sätt kan du känna dig trygg i att dödsboet kommer att hanteras på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt, så att du kan fokusera på att minnas din älskade anhörig.

Fler nyheter