Bygg hus snabbt med ett modulsystem

31 maj 2021
patrick pettersson

Ni har råkat ut för en stor vattenläcka i skolan och behöver få fram alternativa lokaler snabbt. Ytorna runt omkring skolan är inte ett problem, men ni kan ju inte ha alla lektioner utomhus framöver. Så vad kan ni då hitta på? Ni har ingen gymnastiksal som ni kan möblera, och inga andra byggnader som ni kan använda för detta tillfälliga behov. Man räknar med att det ska ta mellan ett halvår och ett år, beroende på hur djupt skadan visar sig gå.

Då är det en av lärarna som kommer med en god idé. Varför inte göra så som man gör på byggarbetsplatser? Där använder man sig ju av modulsystem för att skapa funktionella byggnader som passar för det behov man har för stunden. 

Moduler som går att lägga till, dra ifrån och välja efter de behov som man har. Sagt och gjort, rektorn går direkt in och söker på internet och hittar genast https://www.pcsmodulsystem.se/. Ett företag inom området.  

 

 

Klart på ett kick

Hur fort det går att få ett modulsystem på plats, och fullt installerat, beror på flera olika faktorer. Det handlar om hur många moduler ni ska ha, hur de ska placeras, hur marken ser ut där de ska stå och när företaget som hyr ut modulerna har tid att leverera dem. Om de har några hemma, förstås. Men om ni endast använder er av en modul så är det klart en kort stund efter att modulen har satts på plats. El och va ska bara kopplas in.

Därför kommer det att gå snabbt att få ett passande modulsystem på plats, om ni har ett plötsligt och akut behov. Kanske är det så att ni får svårt att skilja er från ert modulsystem när ni väl har vant er, för det är ett mycket praktiskt och prisvärt sätt att bygga hus. 

Fler nyheter