En gunga är en leksak som kan skänka mycket nytta och glädje

12 april 2022
Cecilia Olsson

editorial

Barn mår bra av att leka utomhus, både på grund av hälsoskäl men även för att många barn tycker att det är väldigt roligt. Det är vanligt att gå till allmänna lekparker där barnen kan klättra på klätterställningar, gunga, leka i sanden och mycket mer.

Visst är det trevlig att komma iväg från hemmet och låta barnet leka med andra, men vissa gånger är det betydligt mer praktiskt att ha tillgång till roliga lekar i den egna trädgården. Till exempel så kan det vara väldigt roligt för barnet att ha en gunga på tomten.

Det finns många olika sorters gungor

Gungor är något som väldigt många barn tycker är både roligt och härlig. Att lära sig gunga högre och högre är en spännande aktivitet samtidigt som en större nätgunga kan erbjuda en underbar plats att koppla av till ett stilla gungande fram och tillbaka.

De finns även gungor där barnen kan sitta två och därmed leka tillsammans med ett syskon eller bästa kompisen. Gungor kan vara roligt för barnet vare sig det handlar om ensam lek eller tillsammans med någon annan. 

Leksaker

Vad är det som är så bra med en gunga?

Gungor som är monterade utomhus är bra eftersom barnet får massor av frisk luft. Genom att gunga kan barnet även träna motorik, styrka i bål och armar samt balanssinnet. Det gör att en gunga är ett riktigt bra alternativ för den som vill erbjuda sitt barn en rolig aktivitet som dessutom är nyttig. 

Gungor av olika slag på en och samma plats

Hos Lekakademin finns många olika sorters gungor för både små och stora barn. De erbjuder gungor anpassade för att gunga ensam och även de som är tillverkade för att barn ska kunna gunga tillsammans. Är du på jakt efter roliga redskap till trädgården som barn kan ha mycket glädje av så finns det ett bra utbud i Lekakademins webbshop. 

Fler nyheter