Ett bra blogginlägg: Fånga läsarens intresse

Ett bra blogginlägg: Fånga läsarens intresse

Ett bra blogginlägg fångar läsarens intresse från det första ordet. Varje mening väcker lusten att läsa mer. Man vill veta vad som hände sedan, vilket råd man ska få, vad man kan lära sig. Skapa förväntan, och du har fått läsaren att nappa på kroken. Gör detta enkelt genom att berätta en kort historia eller erfarenhet. Ställ personliga frågor, och dra in läsaren i historien. Engagera mera. Det just du har att säga ska skapa mervärde för just läsaren

 

Kort och gott

Hur långt ska blogginlägget vara? Du som arbetar på att förbättra din blogg kanske förväntar dig att få höra den magiska siffran som ska få alla att prenumerera. Men den finns inte. Alla bloggar är olika, alla läsare tycker annorlunda. Vill du lyckas måste du hellre fokusera på att skriva det du vill läsa. Pröva dig fram så här: skriv ditt inlägg och sov på det. Nästa morgon kan du läsa om det. Känns det långtråkigt eller onödigt? Då kan det vara dags att ändra taktik. Förkorta längre meningar, dela upp olika idéer i paragrafer eller kanske hela stycken. Hitta på smarta rubriker som drar in läsaren på en gång.

 

 

Elegant och direkt till punkt

bataljonen.se kan du se ett exempel på korta inlägg som går direkt till kritan. Glöm inte att kolla grammatik och stavning om du vill bli tagen på allvar, och använd emojis och excessiva utropstecken med måtta. De har sin plats här och där, men inte vid slutet av varje mening du skriver. Har du börjat en mer formell blogg kan du överväga att utesluta dessa helt. Visa respekt för dina läsare i det du skriver, och använd den stil som du själv föredrar när du ska läsa något. Detta är din lilla vrå i World Wide Web – låt den stå för dina värden!