Familjemys på hotell i Gävle

20 maj 2022
william eriksson

editorial

Mil efter mil, timma efter timma. Du sitter ihoptryckt i en alldeles för trång bil med hela familjen. AC:n har slutat fungera, sonen sjunger med nasal röst Samir och Viktors nya hit och tonårsdottern klagar på oljudet med diverse svordomar. Inget familjemys här inte. 

Din till början positiva inställning till Norrlandsresan med familjen börjar att svaja och du känner att det är dags att stanna innan dottern går alltför hårt mot sin lillebror. Ni bestämmer er för att stanna till och pausa i Gävle.

Hotell i Gävle

Gävle, som är en vacker hamnstad belägen i mellersta Sverige, erbjuder vackra trädgårdsmiljöer, shopping och självfallet Gävlebocken. Staden fångar familjens tycke och ni splittras snabbt upp för att upptäcka staden enligt era egna intressen. 

Efter en promenad längs vattnet bestämmer du dig för att hitta någonstans där ni kan spendera natten. Tanken var ursprungligen att fortsätta längre norrut innan första hållplats men familjen trivs som fisken i vattnet i Gävle och det sista du vill är att förstöra den fina stämningen.

Efter en sträcka på 15 minuter från stationen hittar du ett Hotell i Gävle som ser lovande ut. Hotellet erbjuder frukost och familjerum som inte kostar skjortan och det känns som ett självklart val att spendera natten på. Du meddelar familjen om hotellvistelsen och alla verkar vara på ovanligt bra humör. Skillnaden mot familjens humör i bilen är således som natt och dag.

 

Hotell

Tillbaka på vägen

Dagen avslutas på restaurang och för en gång skull verkar alla vara sams. Ni sover gott i era sängar och du har återigen fått tillbaka din optimism angående Norrlandsresan. Det är dags att åka och bilen packas återigen full. Därefter råder 10 minuter av lugn och ro, detta tills sonen återigen börjar sjunga och dottern skrika. Du börjar redan fundera ut nästa stopp. Är vi inte framme snart?

Fler nyheter