Följ vägen med vägmarkeringar

31 maj 2021
patrick pettersson

En resa från söder till norr är planerad. Man har börjat planera i god tid. När man har en valp med sig är det viktigt att veta var man kan stanna för att rasta hunden. När man väl kommer upp till norr ska man njuta en vecka mitt inne i skogen. Med lite tur har man björnbesök på morgonen. I alla fall på håll. 

Det är en lång resa, så pass lång att man aldrig gjort den förut. Därav har man planerat detta noga. Att följa stora vägen hela tiden är det enklaste, men det finns en liten nervositet för att köra genom Stockholm. Med flera olika filer kan det vara svårt att veta vilken man ska ligga i. 

Det är dessutom väldigt mycket trafik där som också vill fram. Många upplever även att de är stressade där och vill fram snabbt. Planen är att man ska vara där innan rusningstrafiken tar sin början. Under de timmarna vill man inte köra där för första gången. 

 

Det där kan man göra om

Resan började bra och stabilt, ju närmare man kom Stockholm, desto mer nervös blev man. Men vad fanns det egentligen att oroa sig över? Det var inga problem i Stockholm, tack vare bra vägmarkeringar flöt allt på ordentligt. Hade man vetat att det skulle gå så här enkelt redan innan hade man kunnat bespara sig den rädsla man haft. 

Man var minst sagt trött på bil och körning efter över hundra mil bakom ratten. Men det var så värt det, äntligen är man framme i stugan. Där ska man njuta i en vecka nu, upptäcka den djupa Norrlandsskogen, eller se Sverige från en högre höjd. 

Det var några saker som gjorde denna resan lite bättre. Ett bra humör, bra skyltar och tydliga vägmarkeringar, utan dem hade man kanske kommit helt fel.

Fler nyheter