Skribentens stora skräck, skrivkramp!

22 februari 2020
patrick pettersson
Skribentens stora skräck, skrivkramp!

Har du en blogg? Miljontals människor bestämmer sig för att bjuda på sig själva genom sociala medier som Facebook eller Instagram. Många bestämmer även att ta steget längre genom att ägna lite mer tid till en egen blogg – det kan vara en intresseblogg, en livsstilsblogg, eller helt enkelt en personlig blogg där man nu och då skriver in sina tankar. Grejen är den, att för att en blogg ska lyckas, måste man vara ganska regelbunden. Och det är där det brukar gå snett, för skrivkramp kan även den bästa råka ut för. 

 

När idéerna tagit slut

Du kanske sitter där och stirrar dig blind på datorskärmen. Idéerna vill inte komma, och vad du än skriver låter snett. Du känner att du inte riktigt förstår dig på temat du ska beskriva. “Det är nog bäst att ge upp och hitta på något annat så länge”, tänker du kanske. Gör inte det! Skrivkramp blir inte bättre om man ger upp. Pröva detta i stället: ge dig själv 20 minuter av en annan aktivitet (baka en kaka, rensa ogräs i trädgården, vad som helst) och kom sen tillbaka och pröva igen. 

 

 

Skriv mera

Om det fortfarande är stopp i idéflödet, är det dags att öppna kranen från annat håll. Läs andra bloggar för att få ny luft i författarseglen. Ett exempel är tangazo.se, där du kan läsa om allt från mode och fitness till tips för städning och inredning. Skapa en “kladdblogg”. Det kan vara en riktig online blogg, eller ett skrivblock där du låter din fantasi skena iväg. Det viktiga är att du inte sätter några gränser! Skriv ner allt du tänker, utan att oroa dig för hur det ser ut. Lite i sänder kommer tankarna att falla på plats och skrivkrampen att släppa taget, och då är det bara att blogga, blogga och blogga mera!

Fler nyheter