Truckutbildningar i Växjö erbjuder ett smidigt sätt att bli behörig truckförare

25 juni 2021
Cecilia Olsson

Att fylla på sitt CV med en utbildning är aldrig fel, vissa arbeten kräver det och i andra fall kan det vara en bra extramerit att ha. Det är dock inte alla som är intresserade av att gå långa högskoleutbildningar för att ta en examen. Därför är det tur att det finns kortare utbildningar som man kan genomgå för att bli kvalificerad inom ett visst område. Ett exempel på en sådan utbildning är en truckutbildning som ger behörighet att framföra olika truckar (vilka modeller beror på vilken kurs man väljer).

Att vara truckförare kan innebära ett omväxlande arbete

Som truckförare kan man till exempel arbeta på industrilager, lagerterminaler, lastbilscentraler och stora grossistlager inom handel. Man kan även arbeta på sågverk, godsterminaler och i hamnar. Det spås att det kommer att vara lätt att få jobb som truckförare inom den närmsta tiden, vilket gör att en truckutbildning kan komma väl till pass om det är ett yrke som intresserar en. 

För att passa som truckförare är det bra att vara ordningssam och serviceinriktad. Arbetet går främst ut på att lasta och lossa olika material och gods. På ett lager innefattar arbetsuppgifterna ofta att man ska plocka ordrar/ta fram gods och lasta dem på lastbilar samt även lossa gods som levereras till lagret. Det är också vanligt att man arbetar med att flytta pallar mellan produktion och lager samt packa och kontrollera produkter. 

Snabba kurser i Växjö 

Genom att gå en truckutbildning i Växjö kan man möjliggöra en karriär som truckförare inom exempelvis lager och logistik. Säkra truckutbildningar erbjuder truckkurser för både privatpersoner och företag, gäller det företag så kan de även skapa skräddarsydda truckutbildningar där de kan komma ut till företaget och utbilda på plats. Truckutbildningen tar endast två dagar där första dagen innefattar praktiska moment och dag två görs ett teoretiskt test online. Det gör att man snabbt kan få sitt truckkort och påbörja sin nya karriär. 

Fler nyheter