Underbar hängmatta i Sverige

28 april 2021
william eriksson

En gång i tiden var det en dröm för många att skaffa en trädgård för att sätta upp en hängmatta i. Den där svävande och mjuka bädden som är så passande för att läsa böcker i. Ta en eftermiddagslur i. Eller bara ligga och filosofera i medan molnen sakta dansar över himlen. Har du dessutom varit förutseende nog att fästa hängmattan mellan två fruktträd så kan du kanske bara sträcka ut armen och fånga upp ett plommon, äpple eller päron.

Den hängande mattan gör att det känns nästan som om du svävar i luften eller vattnet. Inget som skaver eller tar emot, utan bara en tunn och mjuk matta som formar sig helt efter din kropp. Och väljer du att sätta upp en riktigt bred hängmatta så kan du till och med ta en eftermiddagslur tillsammans med någon. Kanske blir det platsen där du läser godnattsagan innan ni går in för att sova.

Vad som är vackert för dig

Om du inte är så specifik i din smak kan du hitta en hängmatta i en matbutik, eller till och med på macken. Men om du vill ha något som är riktigt fint och lite ovanligt så kan du göra en sökning på hängmatta Sverige. Då kan du hitta hängmattor i alla regnbågens färger, mönster och storlekar. Kanske tycker du att en flerfärgad hängmatta är det som passar för dig, eller en vit med spets. I din trädgård bestämmer du vad som är vackert.

Har du inte två träd som står på perfekt längd ifrån varandra så går det ändå att ha en hängmatta. Du kan fästa ena änden i trädet och den andra i en stolpe som du fäster rejält i marken. Eller så kan du köpa en ställning som du kan fästa hängmattan i. För alla har rätt till en härlig hängmatta i trädgården. 

 

Fler nyheter