Wallstickers till barnrum – eller vuxenrum?

10 juli 2021
jonas olsson

Möbler i all ära,  men det finns mycket mer än så du kan göra för att dina barns rum också ska se ut som att det är dina barns rum. Det finns inga barn som värdesätter antika skrivbord och sekretärer. Ingen unge vill bo i ett rum med tråkiga helvita tapeter. Barn vill ha färger. De vill ha tecknade figurer. Även på väggarna. De vill ha affischer och wallstickers på Bamse, Kalle Anka och Dumbo. Det kan väl ändå inte vara så mycket begärt? 

Det är inte så svårt att förstå varför wallstickers för barn är så populärt. Ärligt talat, hade du inte själv velat ha levande väggdekaler i ditt eget sovrum, snarare än en tråkig tapet med ett svartvit foto av dina föräldrar i bokhyllan? Åtminstone litegrann? Wallstickers livar verkligen upp stämningen i ett rum. De gör det personligt. De visar att här bor det någon som inte är rädd för att dölja sitt barnasinne. 

 

 

Wallstickers väcker nostalgi

Det är inget fel i att ha kvar barnasinnet upp i vuxen ålder. Åtminstone lite grann. Om det nu ska ta sig i uttryck i wallstickers på dina väggar eller att du då och då plockar upp en serietidning kan lämnas osagt. Det avgör du bäst själv. Ibland kanske det räcker att du i samband med att du läser en godnattsaga för ditt barn kastar några nostalgiska blickar över väggarna. Det kanske räcker för att få din dos och fylla ditt barnasinne för idag. 

För andra är det inte alls tillräckligt. En dag kanske du har överraskat din partner med att ha varit och köpt wall stickers till barnrum men pyntat upp de tecknade figurerna i ert eget sovrum. Då är det bara att hoppas på att du har en förstående partner som kan dela ditt intresse för dessa dekaler. Annars kan relationen hänga på en skör tråd. 

Fler nyheter